Home / Jag

HEM     |    JAG     |    FOTOALBUM     |    MAKROTABELL     |    MIN MYNTSAMLING     |    KONTAKT

[TRANSLATE]


Jag

Allt sedan 2003, när jag köpte mig min första digitala kamera, Fuji F601z, har fotografering tagit upp mer och mer av min tid. Först med lek och experimenterande, sen av böcker om kamerateori och komposition. Snabbt insåg jag begränsningarna med min kompaktkamera och skaffade mig ett stativ och en slavblixt. Korten blev bättre men inte bra, så jag byggde en softbox till kameran och en bättre utlösning av slavblixten. En trådutlösare och ett panoramahuvud blev det också. Nu blev bilderna så bra som det gick att få dom med kompakten men långt ifrån vad jag ville ha. Det slutade med att jag köpte mig en systemkamera, Konica Minolta 7D. Bitarna föll på plats och jag kunde lära mig fotografering "på riktigt".

Begränsningar finns dock i alla kameror och utvecklingen går ständigt frammåt, så nu är Minoltan utbytt mot en Sony A850. Många skäl fanns det till att uppgradera men de tre största var fullstor sensor samt bättre autofokus och exponering. I övrigt en underbar kamera som lyft fotograferandet ett par nivåer högre. Kan bara konstatera att bildkvalitén är fantastisk!

Många bilder har tillkommit sen dess och en del av dessa har hamnat i mitt album. Titta gärna in! De flesta bilderna har jag tagit privat men jag åtar mig även uppdrag.

Vem är då jag? En amatörfotograf med mobiltelefoni som yrke och naturen som avkoppling. Född -69 och har därför haft fördelen av att växa upp i en tid utan datorer, ett nöje som jag däremot anammat som vuxen, speciellt sen jag börjat fotografera.

Du kan även hitta mig på Fotosidan och på

/ Magnus Grimmer


 

 
Min plats på fotosidan.se